Izabrali smo umetnike koji će nastupati na Outhide Festivalu 2019

June 22, 2019


Četvrti po redu festival muzike i umetnosti – Outhide, održaće se 26. i 27. jula u Zaječaru, na dobro poznatoj lokaciji u Park-šumi „Kraljevica“.

Povodom konkursa za umetnike kojima će biti omogućeno da u okviru četvrtog izdanja Outhide Festivala predstave publici svoj rad u Zaječaru u periodu od 21-27. jula, saopštavamo rezultate, kriterijume i način odabira, kao i imena umetnika koje je naš programski tim odabrao.

Na konkurs je stiglo preko 100 prijava i na nama nije bio lak zadatak, a odabrali smo: 12 muzičkih izvođača, jednu temu za javnu debatu i jednu umetnicu koja će svoje radove izlagati u sedmici tokom trajanja Outhidea.

Prvi kriterijum kojim smo se vodili pri odabiru izvođača jeste da sam performans stilski odgovara postojećem line-up-u na tri stage-a i na osnovu programa odabrali bendove, dj-eve i mc-jeve koji su privukli našu pažnju zbog svoje autentičnosti i orignalnosti.

Alt stage će ove godine ugostiti brojne izvođače alternativne muzike, među kojima su Who See, Svemirko, Buč Kesidi, I Bee & Taz, Naopak & Infamous, JAL i drugi.

Na Altu će ZAsvirati još: Proces, Nataleé, Zašto Kafka? i Šajzerbiterlemon.

Foto: Ivica Ivanović

Večernji program na Tsaheylu stage-u gradili smo uz pomoć Kristijana Molnara, čiji su poziv da nastupaju kod nas prihvatili Felver, Coeus, Minilinija, Monosaccaride i Kablovi (MKDSL & Peđa Milutinović).

Dve vrhunske elektronske noći, kao i sam festival zatvoriće Kristijan, dok će otvaranje proteći uz Filipa Cvetkovića Rèdacs-a, Slobodana Pešića Freepesic-a, Minu Poznanović i duo Lazara Filipovića i Marka Adžića.

ZALET hvatamo sa Peruzzijem, Havarijom, Noizy Wilsonom i Arxivom, a u zvaničnom programu trećeg stage-a nastupiće Vojislav KILO KILO, FOKUS, Jić, Neki Stranac, Deterdžentlmen, SPLIFF, Agos i drugi.

U galeriji Art & Soul biće otvorena izložba radova Nataše Dinić, dok će javnu debatu i promociju knjige u Prostoru za „POMAK“ održati Miljan Ristić.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su se prijavili na konkurs.


YOUR COMMENT