Outhide Festival i grad Zaječar deo Street art projekta koji povezuje 12 evropskih gradova

May 7, 2020

Outhide Festival i grad Zaječar predstavljaće Srbiju u okviru Street art projekta koji povezuje 12 evropskih gradova, a koji obuhvata aktivnosti oslikavanja javnih površina, kao i mnogobrojne radionice za decu i mlade u Zaječaru.

Projekat ima za cilj da snagom ulične umetnosti obnovi javne površine i kreira mrežu evropskih gradova u kojima se njenom primenom promoviše solidarnost i društveni aktivizam.

U okviru projekta stvorena je mreža između 12 evropskih gradova, među kojima je i grad Zaječar. Učesnici su u prethodnom periodu ostvarili razmenu primera iz dosadašnje prakse i ozvaničili partnerstvo, nakon čega je planirana druga faza, a ona podrazumeva sprovođenje različitih programskih aktivnosti.

Realizator projekta, Outhide Festival, uz tehničku i logističku podršku grada, tim povodom najavljuje aktivnosti oslikavanja javnih površina, kao i mnogobrojne radionice za decu i mlade.

Projekat finansira Europe for Citizens.

Raduje nas proglašenje redovnog stanja, ali se datum ovogodišnjeg izdanja muzičkog programa Outhide festivala, usled produžetka vanrednih mera i preporuka, odlaže do trenutka kada će biti moguće planirati i realizovati takav vid javnog okupljanja.
Čuvajte se!