Postavljene nove klupe na zaječarskoj Kraljevici

February 3, 2020

U okviru programa „Mladi su zakon – Šta nam teško“, Nefromalna grupa Outhide festivala, realizovala je u prethodnom periodu projekat „Okreni se oko sebe“, u okviru koga je danas, u Park šumi Kraljevica, blizu spomenika „Vešala“, postavljeno sedam novih klupa. Time je prostor, na kome se inače održava Outhide festival, ponovo dobio lepši izgled. 

Da pravi volonterski rad nema cenu, pokazala je slika koja je danas poslata sa zaječarske Kraljevice. Naime, članovi neformalne grupe Outhide festivala, njih 15-ak, su u okviru projekta „Okreni se oko sebe“, postavili sedam novih klupa, blizu spomenika „Vešala“, čime je taj prostor ponovo dobio lepši izgled.

„Ideja ovog projekta bila je da se prostor omiljen mladim Zaječarcima, ali i ostalim sugrađanima, dodatno ulepša. Postavljanje ovih klupica je u korist svih nas i  za neko opšte dobro. Imamo za cilj da vratimo sjaj ovom mestu koji je svima jako značaj, pogotovu nama koji organizujemo ovde festival“, rekla je Nevena Vićentić, kreativni koordinator Outhide festivala.

Jedan od uslova konkursa je, kako kažu u Neformalnoj grupi Outhide festivala, da ne postoji lična korist nekog od članova ili učesnika projekta, što pokazuje da je ceo projekat realizovan dobrom voljom ovih mladih ljudi, a sve u cilju doprinosa očuvanju zaječarskih izletišta.

„Ceo projekat je volonterski i sam projekat je finansirao isključivo materijal za realizaciju projketa. Sve ostalo od samog dizajna, proizvodnje, montaže, ugradnje klupa je naš volonterski rad. Na taj način želeli smo da doprinesemo ovom prostoru jer već petu godinu pripremamo Festival umetnosti i muzike baš ovde,  i ovo je naš doprinos izletištu, koji je dugi niz godina unazad poprilično bio zapušten, kao što je slučaj i sa drugim  izletištima na Kraljevici. Mi ćemo do narednog festivala rešiti još neke probleme, kao što je postavljanje kanti za smeće, jer ih nema dovoljno na Kraljevici, i to ćemo, kako planiramo, relizovati preko nekog drugog projekta“, istakao je Marko Racić Marko, kooridnator projekta.

Projekat „Okreni se oko sebe“ realizovan je uz podršku Mladih istraživača Srbije, Narodnog parlamenta Leskovca, a u okviru programa Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije Šta nam teško – Mladi su zakon.

Vrednost projekta je 46.000 dinara.

Izvor: Radio Magnum